Amazon Quiz Daily – Amazon Quiz Answers Today

Amazon Quiz, Amazon Quiz Daily, amazon today quiz, amazon quiz 15 february amazon quiz Today answers, amazon quiz contest today,Win Rs 10000 Quiz, Amazon Answers Today, Today amazon quiz, amazon pay quiz, amazon quiz answers 15 February, amazon quiz 15 February– Hi guys hope you all are enjoying Crazy loots and Super deals everyday, so today I am here to give you the solutions of today’s amazon quiz answers.  

As you can see there Amazon daily runs a contest named Amazon daily quiz only for Amazon App users. Amazon daily quiz contest has five questions, and you can get a chance to win exciting prizes and gift vouchers plus a grand prize daily by answering all these five questions correctly.

Therefore, we are here to provide you the correct answers of all the questions asked in today’s amazon quiz contest. To play Aamazon Quiz, you must have installed Amazon App on your Android Phone . You can play it between 8AM to 12PM daily. Now it depends on your luck whether you stand a chance to win or not. But before, we move to quiz answers, let’s see how to play Amazon Quiz.

How to play Amazon Today Quiz | Amazon Quiz 15 February

  1. This App is for Amazon App Only users. So, yo u have to first download Amazon App from Google Play Store.
  2. Next, open Amazon App and Login to your Amazon account.
  3. On your homepage, scroll down below until you see a banner Amazon Quiz Today or “Amazon Quiz 15 February” and tap on it.
  4. It will show you “Win Rs 10000 Quiz” and a start button. ‘Click’ on the “start” button then it will start the quiz.
  5. Answer all 5 questions correctly one by one, then you stand a chance to win “Win Rs 10000 Quiz” or exciting “Amazon gift vouchers”.
  6. At 30th of every month, Amazon announce Quiz winners, so you have to wait till the month end to see your names on the winners list.

amazon quiz contest

Amazon App Quiz Contest | Amazon Quiz Today’s Answers | Amazon Quiz 15 February Answers:

Amazon Quiz Contest Today’s Answers | Win ₹15000 | Amazon Quiz 15 February 2020

Question 1. Which city will play host to the 2022 Commonwealth Games (though there is a proposal to stage archery events in India) ?

Answer is – Birmingham

Question 2 . Which film won the ‘Best Motion picture- drama’ award in the Golden Globe awards 2020?

Answer is – 1917

Question 3 . The Kolkata port has recently been renamed after which Indian politician?

Answer is – Syama Prasad Mukherjee

Question 4. The Delhi-Udaipur Express train is named after which famous horse? (Hint: It was ridden by Maharana Pratap in battle and by millions of Indians as a scooter in the 90s)

Answer is – Chetak

Question 5. Which country recently launched the world’s largest radio telescope ‘Sky Eye’ to hunt for extraterrestrial life?

Answer is – China

*** Previous Amazon Today Quiz Answers ***

Amazon Quiz Contest Today’s Answers | Win Samsung A 10s Quiz | Amazon Quiz 14 February 2020

Q1- The upcoming movie Panga stars Kangana Ranaut in the role of a national level player of which sport?
Ans: Kabaddi

Q2- TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) from which space agency recently discovered a new habitable exoplanet?
Ans: NASA

Q3- Cary Joji Fukunaga is the director of the 25th installment in which film franchise?
Ans: James Bond

Q4- Which country will leave the European Union before 31st January 2020 after a parliament vote in support of the decision?
Ans: Great Britain

Q5- Which Indian state organizes the International Kite Festival every January?
Ans: Gujarat

Amazon Quiz Contest Today’s Answers | Win Bose Soundsport Headphones | 13 Feb 2020

Question 1. What is likely to be conducted in India between April 1, 2020 and September 30, 2020 using a mobile phone application for the first time?

Ans- Census

Question 2. The orange traffic cone logo of which software wears a Santa hat for the festive season (December 18th- January 1st)?

Ans- VLC media player

Question 3. Daniele De Rossi, who announced his retirement recently, is a world-cup winning footballer of which country?

Ans- Italy

Question 4. Vayu, Hikka, Kyarr, Maha, and Pavan – heavily affected India’s west coast in 2019. What are these?

Ans- Cyclones

Question 5. Haitham bin Tariq Al Said has recently named as the new Sultan of which country?

Ans-Oman

Amazon Quiz Contest Today’s Answers | Win GoPro Hero 8 Quiz | 17 January 2020

Q1. Which famous person born on 15th January, delivered the iconic ‘I have a dream’ speech at Washington?

Answer is- Martin Luther King Jnr

Q2. Utkalika is the state emporium of which Indian state?

Answer is – Odisha

Q3. The Hundred’ is a cricket tournament in England to be launched in 2020. What does the Hundred refer to?

Answer is – Number of balls in an innings ‘

Q4. More than 1 billion animals may have been killed in wildfires ravaging which country in 2019-20?

Answer is – Australia

Q5. Which of these popular animated series is set in the fictional town of Springfield?

Answer is – Simpsons

Amazon Quiz Contest Today’s Answers | Win ₹20000 | 16 January 2020

Q1. In 2019 who broke the record of Sanath Jayasuriya of scoring most international runs as an opener in a calendar year?

Ans- Rohit Sharma

Q2. The state bird of Mizoram and Manipur is Mrs _____’s pheasant. (Fill in the blank) Hint: This bird has the surname of a famous British naturalist.

Ans- Hume

Q3. From the 3rd to the 12th of January, which of these team tennis events was held in Brisbane, Perth and Sydney?

Ans- ATP Cup

Q4. In the movie Tanhaji, Saif Ali Khan is playing the role of which historical character?

Ans- Udaybhan Rathod

Q5. In 1968, the Beatles visited the spiritual training camp of which ‘Maharishi’ known for the transcendental meditation technique?

Ans-Mahesh Yogi

 

Amazon Quiz Contest Today’s Answers | Win LG W30 Pro Smartphone | 15 January 2020

Q1. The RBI has launched which app to help the visually challenged identify the denomination of currency notes?

Answer – MANI

Q2. Who has recently been named as the decade’s most famous teenager worldwide by the United Nations?

Answer – Malala Yousafzai

Q3. The upcoming movie Brahmastra features which of these pairs in a movie together for the first time?

Answer – Ranbir- Alia

Q4. Yutu-2 is the second lunar rover from which country that recently completed 1 year of exploration on the far side of the moon?

Answer – China

Q5. Who recently announced the Earthshot Environment Prize to motivate creation of new solutions to tackle climate crisis?

Answer  – Prince William

Amazon Quiz Contest Today’s Answers | Win Canon M200 Mirrorless Camera | 14 January 2020

Q1. On January 2, 2020, Prakash Parv was celebrated as the birth anniversary of which Sikh Guru?

Answer – Guru Gobind Singh

Q2. David Stern who recently passed away was a former Commissioner of which famous Sports league? (Hint : Players like LeBron James, Michael Jordan played in this league)

Answer – NBA

Q3. For playing which character did Joaquin Phoenix win the 2020 Golden Globe Award for Best Actor in a Drama Motion Picture?

Answer – Joker

Q4. Leo Carter recently became the 4th in T20 cricket and 7th overall to achieve what feat? (Hint : Yuvraj achieved this in 2007)

Answer – Hit 6 Sixes in an over

Q5. Andaman and Nicobar Islands recently commemorated the 76th Anniversary of the first flag hoisting by whom?

Answer – Netaji Subhas Chandra Bose

Amazon Quiz Contest Today’s Answers | Win ₹5000 | 13 January 2020

Q1. Which organisation maintains the ‘Stolen Works of Art Database’?

Answer – INTERPOL

Q2. In 2019, who became the first batsman to score more than 20000 international runs in a decade?

Answer – Virat Kohli

Q3. Dadasaheb Phalke Award is India’s highest award in which of these sectors?

Answer – Cinema

Q4. Mandu Festival is organised by the tourism board of which Indian state?

Answer – Madhya Pradesh

Q5. Christina Koch recently set the record for the longest ______ by a woman. (Fill in the blank)

Answer – Spaceflight

Amazon Quiz Contest Today’s Answers | Win Oppo Reno 2 Z | 12 January 2020

Q1- Swami Vivekanada was a monk and one of the most celebrated spiritual leaders of India. He worked tirelessly towards betterment of the society, in servitude of the poor and needy. He celebrates his birthday today. What is his real name?

Ans: Narendra Nath Datta

Q2- _______ Day is celebrated in honor of Swami Vivekananda’s birthday. (Fill in the blank)

Ans: National Youth Day

Q3- What is the name of India’s first manned space flight project?

Ans: Gaganyaan

Q4- Who among them recently won the World Rapid Chess Championship in the women’s category? (Hint: She was born in Andhra Pradesh)

Ans: Koneru Humpy

Q5- ‘Him Darshan’ Express that was recently launched connects which of the following places to each other?

Ans: Kalka – Shimla

Amazon Quiz Contest Today’s Answers | Win Fiio Music Player | 11 January 2020

Question 1. Kambala, an annual race held in Karnataka, involves which animal?

Answer – Buffalo

Question 2. The Apex court of which country recently became the first for holding the government responsible for climate action?

Answer – Netherlands

Question 3. Which of these major cities was the first to celebrate the start of the 2020 New Year and new decade?

Answer – Auckland

Question 4. Homer, Marge, Bart and Lisa are members of which family famous in the world of pop culture?

Answer – Simpsons

Question 5. The Republic of Macedonia added which word to its official name in 2019?

Answer – North

Amazon Quiz Contest Today’s Answers | Win OnePlus TV Quiz | 10 January 2020

Question 1. Which venue in Australia traditionally hosts the ‘Pink Test’ at the beginning of the year to raise money for breast cancer sufferers?

Answer – SCG

Question 2. Who among these is NOT one of the four directors of the short film ‘Ghost stories’?

Answer – Anurag Basu

Question 3. Planck’s Law and the Hypothesis of Light Quanta is a publication by which scientist born on 1st January who collaborated with Einstein?

Answer – Satyendra Nath Bose

Question 4. January 4th is celebrated as _______ day, in honor of a Frenchman who developed a tactile writing system? (Hint : This invention is a blessing for blind people around the world)

Answer – World Braille Day

Question 5. The name of which of these traditional Indian technique in the textile field comes from a Sanskrit word meaning ‘to tie’?

Answer – Bandhani

Amazon Quiz Contest Today’s Answers | Win INR 10,000 | 9 January 2020

Q1. Which of these is a high-speed satellite internet product development project from Amazon?

Answer – Project Kuiper

Q2. Which upcoming movie starring Ajay Devgan features the Battle of Sinhagad fought in 1670?

Answer – Tanhaji

Q3. How do we better know singer Park Jae-sang born on 31st December, who became a worldwide phenomenon in 2012? (Hint : Gangnam style!!)

Answer – Psy

Q4. Which extremely popular video sharing app was launched in 2017 by Chinese developer ByteDance, for markets outside of China?

Answer – TikTok

Q5. Phobophobia is the fear of what?

Answer – Phobias

Amazon Quiz Contest Today’s Answers | Win Samsung M30s | 8 January 2020

Question 1 : ‘The barbs along the back, the ribbons of twisted steel, the jagged ends of swords and knives all tangled up’. Which throne is being described here by Stannis Baratheon in Game of thrones ?

Ans :- The Iron Throne

Question 2 : The speeches and writings of this famous leader born on December 26th, 1893 are found in the ‘Little Red Book’. Name the leader.

Ans :- Mao Zedong

Question 3 : The central character of the ‘Mardaani’ movie series is Shivani Roy. Which ruler’s name is also her middle name?

Ans :- Shivaji

Question 4 : Sabroom SEZ (Special Economic Zone) focussed on the agro based food processing sector is the first SEZ in which state?

Ans :- Tripura

Question 5 : Pakyong Airport is the first airport of which state?

Ans :- Sikkim

Amazon Quiz Contest Today’s Answers | Win Samsonite Polycarbonate Suitcase | 7 January 2020

Q1- This actor born on 29th December, fittingly bought a house named ‘Dimple’ from Rajendra Kumar, but then renamed it Aashirwad. Name him.

Ans: Rajesh Khanna

Q2- Noor Ahmad was the youngest player to enter the auction for the 2020 IPL. Which country has he represented at U19 level?

Ans: Afghanistan

Q3- Nicolas cage (Hollywood actor), Eden Hazard (Belgian footballer and Real Madrid player), Bipasha Basu(Indian actress & model) & Lewis Hamilton(F1 racer and current world champion) have one the following things in common. What is it?

Ans: Born on same day (Today)

Q4- Mr Watson-come here- I want to see you’ were the first lines communicated through which medium? (Hint: Graham Bell invented this device)

Ans: Telephone

Q5- In which of these sports did Jitu Rai, rise to world no.1 in his category in July 2014?

Ans: Shooting

Amazon Quiz Contest Today’s Answers | Win Rs 20000 | 6 January 2020

Q1- Who recently became the first ever badminton player to earn over half a million USD in prize money in a single year?

Ans: Kento Momota

Q2- Good Governance Day is observed in India each year on the same day as which of these occasions?

Ans: Christmas

Q3- Pyjamas are Forgiving’ and ‘The Legend of Lakshmi Prasad’ are books written by which celebrity born on December 29th, 1974?

Ans: Twinkle Khanna

Q4- In the 2nd week of December 2019, who changed her Twitter bio to ‘A teenager working on her anger management problem’? (It has changed since then)

Ans: Greta Thunberg

Q5- Which famous rock band collaborated with AR Rahman to create the song ‘Ahimsa’?

Ans: U2

Amazon Quiz Contest Today’s Answers | Win Vivo U20 Smartphone | 5 January 2020

Question 1. What role did Hugh Edmeades perform at the ITC Royal Bengal on the 19th of December, 2019?

Answer: IPL Auctioneer

Question 2. Rex Harrison and Eddie Murphy have both played this doctor who can talk to animals. Who is playing the same role in the upcoming movie Dolittle?

Answer: Robert Downey Jr

Question 3. Time Magazine has recently announced plans to recreate whose famous 1963 speech at the Lincoln Memorial, through virtual reality?

Answer: Martin Luther King Jr

Question 4. Due to the presence of major automobile manufacturing units and allied industries, which city in India is called the Detroit of India?

Answer: Chennai

Question 5. Which state has launched a program called ‘Jalasathi’ to ensure supply of safe drinking water to all inhabitants of the state?

Answer: Odisha

Amazon Quiz Contest Today’s Answers | Win Noise Shots Wireless Headphones | 4 January 2020

Q1: December 19th is celebrated as the Liberation day for which Indian state that became independent in 1961?

Ans: Goa

Q2: What achievement of the Indian team at the Eden Gardens in 2001, was recently emulated by Jharkhand in the Ranji trophy?

Ans: Win after following on

Q3: Sonu Sood, Prakash Raj and Sudeep have been the principal antagonists in the 3 editions of which popular film series?

Ans: Dabangg

Q4: The Unquiet River by Arupjyoti Saikia re-imagines the history of a state with a particular river at the center. Name the river.

Ans: Brahmaputra

Q5: On 24th December, 1986 an act was passed which gave safeguards against unfair trade practices. What day is observed on 24th December?

Ans: National Consumer Day

Amazon Quiz Contest Today’s Answers | Win Casio 61 Key Keyboard| 3 January 2020

Question 1. Eight year old Ryan Kaji earned around $26 million in 2019. What is the source of his income?

Answer: Reviewing toys on YouTube

Question 2. The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?

Answer: Jhumpa Lahiri

Question 3. UK’s richest woman Denise Coates is the co-CEO of which organisation? (Hint: It’s a safe bet that her wealth will keep rising every year!)

Answer: Bet365

Question 4. Sunny, who has starred in movies such as Gold and the upcoming Bhangra Paa Le is the brother of which Bollywood star?

Answer: Vicky Kaushal

Question 5. December 23rd is observed as Kisan Diwas every year on the occasion of which former Indian Prime Minister’s birthday?

Answer: Chaudhary Charan Singh

Amazon Quiz Contest Today’s Answers | Win Rs 10000 | 2 January 2020

Q1- Divya, Akanksha, Pratima and Prashanti Singh are sisters who have represented India in which sport?

Ans: Basketball

Q2- How do we better know rapper Dilin Nair?

Ans: Raftar

Q3- Who recorded his 8th ODI score of 150 or more in a match played at Vishakapatnam?

Ans: Rohit Sharma

Q4- Which choreographer is the director of the upcoming movie Street Dancer 3D?

Ans: Remo D’Souza

Q5- US based Lars Buro has designed ‘Cybunkers’- a garage to accomodate ‘Cybertrucks’ and their owners. Whose products are ‘Cybertrucks’?

Ans: Tesla

amazon quiz 15 february, Answers | Win Galaxy M20 | 1st January 2020

Q 1- The two players to fetch the highest price at the auction for the 2020 IPL, have both represented which country?

Answer – Australia

Q 2 – Which of these states has a number in its name?

Answer – Chattisgadh

Q3 -What does the first “C” stand for in IRCTC, an Indian Railways subsidiary ?

Answer – Catering

Q 4 – Which Indian state observes Sangai Festival every year?

Answer – Manipur

Q 5- Who has been awarded the 2019 International Children’s Peace Prize for her global campaign called ‘School Strike’?

Answer – Greta Thunberg

You can also check Redeem Free outfits,Gun Skin in PUBG Mobile

Contents

Related Stories

Latest Articles

Also read

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Contents